úterý 24. března 2015

Jak si vytvořit příjemné prostředí na studium?


V Montessori se používá termín ‚připravené prostředí‘. Je to prostředí, ve kterém se děti cítí dobře a které jim poskytuje vhodné podněty pro jejich růst a pokrok.

Když si takové prostředí vytvoříte, bude vás motivovat, inspirovat a dokonce se na svojí denní chvilku s cizím jazykem budete těšit.

Jak jej vytvořit? Obklopte se tím, co vás nebude vyrušovat a co kolem vás vytvoří prostředí, ve kterém se budete dobře soustředit a které ve vás navodí pocit uvolnění a ne pocit ‚musím‘. Udělejte si kolem sebe pořádek, ale ne tak, abyste uklízeli a pak vám nezbyl čas na knížku nebo pohádku v angličtině J Uvařte si šálek kávy nebo čaje, pusťte si tichou hudbu, která podporuje studium – například Mozarta. Nebo si připravte video, na které se chcete dívat. K ruce si vezměte knížku nebo počítačovou aplikaci, pomocí které studujete, uvolněte se a můžete začít J

Prostředí si můžete zpestřit také vůní do aromalampy. Jakou vůni použít, aby podpořila vaši soustředěnost a pocit uvolnění?

Vhodné éterické oleje podporující na koncentraci a zlepšení paměti jsou například: bazalka, grapefruit, koriander, rozmarýn, bergamot, levandule, máta, eukalyptus, citronová tráva. Vyzkoušejte, která vůně vám bude nejpříjemnější, vůně můžete do aromalampy také libovolně kombinovat.

A pak už si jen užívejte chvilky ‚odpočinku‘ s cizím jazykem J

Žádné komentáře:

Okomentovat