úterý 3. března 2015

10 jazyků, které jsou nejpodobnější angličtině

Angličtina patří mezi západogermánské jazyky, má tudíž hodně společného s některými evropskými jazyky.
Umět anglicky je tedy velkou výhodou. Nejen proto, že se s ní domluvíte skoro na celém světě a protože spousta zajímavých textů a informací na internetu je právě v angličtině, ale také proto, že angličtina je dobrým základem pro každý další jazyk, který se rozhodnete se učit.
Pokud mluvíte některým z následujících jazyků, angličtina vám půjde snadněji, protože během svého vývoje v minulosti převzala angličtina z těchto jazyků některá slova a strukturu. Tyto jazyky ovlivnily její vývoj, a proto v nich najdete mnoho podobného:
francouzština, španělština, holandština, norština, portugalština, švédština, italština nebo esperanto.
Platí to však i obráceně, pokud mluvíte anglicky, pak učení se těmto jazykům pro vás bude snadnější.  
Pokud mluvíte anglicky a rozhodnete se, že se budete učit jazyk, který s angličtinou nemá vůbec nic společného, i pak je angličtina dobrým základem. Každý jazyk, který se učíte, vás naučí ‚přemýšlet‘ jinak, dívat se jinak, vnímat zvuk a strukturu jazyka, cizího i svého ‚jinak‘. Rodný jazyk je přirozeně v nás, plyne, vibruje v nás, aniž bychom nad ním museli přemýšlet. Používáme ho, je naší součástí a často ani nevíme, proč říkáme to a to tímto způsobem.
S každým dalším jazykem, který se naučíte, poodkrýváte také taje svého jazyka. Lépe v porovnání s cizím jazykem můžeme vnímat jeho krásu a rozmanitost a odlišnou strukturu. Každý jazyk, který se učíte, vystaví nové cestičky neuronů v mozku a oživí ho. Každý další jazyk pro vás bude novou skládačkou, novou výzvou a novou cestou.
Pokud si chcete svou cestu o něco ulehčit, naučte se nejdříve anglicky a pak se pusťte do dalších jazyků a poznávejte kulturu Evropy skrze cestu jazyka a komunikace.
 
10 jazyků, které se nejlépe učí rodilým anglickým rodilým mluvčím v obraze J

Žádné komentáře:

Okomentovat