úterý 9. září 2014

Česko-italský týden v Praze

Co to je couchsurfing


Couchsurfing vám umožní cestovat a setkávat se s lidmi po celém světě. Když se to povede, tak přes couchsurfing můžete najít příjemné ubytování kdekoliv na světě u člověka nebo rodiny, která se ráda setkává s cizinci. Je to levný způsob ubytování a především je to způsob, jak komunikovat v cizím jazyce a poznat prostředí jiné země a její kultury trochu jinak.
Jednou nabídne ubytování někdo vám, jindy zase vy někomu jinému, nebo někoho provedete po Praze, ukážete turistická místa, kam mnoho turistů nezajde. Dá vám to možnost 'mluvit' v cizím jazyce a poznávat nové lidi. A někdy se povede, že vám někdo nabídne ubytování na pár dní a vy mu to můžete oplatit a postarat se o něj v Praze.

Já měla velmi brzy možnost oplatit svému hostiteli čas, který mi věnoval v Cecine :-)

Claudio v Praze: srpen 2014

Chtěla jsem mu představit Prahu jinak - samozřejmě centrum města, to musí být, bez toho není návštěva Prahy úplná,  ale prošel si také periferie Prahy, Stromovku, strávil noc v lese a zažil křtiny a také opékání klobás na chatičce na Sázavě. 

A jak jinak, komunikace probíhala v italštině.

Příště vás čeká video - dozvíte se,  jak se Claudiovi líbilo v Praze a jak pokročila moje italština za tři týdny od mé návštěvy v Itálii a od prvního videa s Guidem? 

Inspirace: www.couchsurfing.com










2 komentáře:

  1. Já bych to nazvala "poprvé"...
    Je neuvěřitelné, že jste za tak krátkou dobu stihli tolik věcí...myslím, že to musel být nezapomenutelný zážitek :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To zní moc hezky. A možná skutečně výstižněji :-) Myslím, že pro Claudia to opravdu byl neobvyklý zážitek a bezpochyby nezapomenutelný. Když odjížděl, tak odjížděl s novým předsevzetím do života :-)

    OdpovědětVymazat